blogthumb

Hedeflerinize Daha Hızlı Ulaşmanızı Sağlayacak Fitness Rutini Nasıl Oluşturulur?

İnsan vücudu, hayran duyulmayacak gibi değil. İnsan vücudu hakkında henüz bilmediğimiz o kadar çok şey var ki. Pek çok insan bu konuda kitaplar ve bilimsel makaleler yazdı ancak sadece yüzeyi kazımaya devam ediyoruz. 


Kesin olarak bildiğimiz tek şey, vücudumuzun hareket etmek için dünyaya geldiğidir. Bedenimizi kullanılması gerektiği şekilde kullanmak önemlidir. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, benzersiz vücudunuz için özel olarak hazırlanmış bir fitness rutinidir.  Hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olacak bir makale sizler için hazırladık. 

Araştırmanızı Yapın

Ne zaman büyük bir çaba sarf etmek üzereysen, bunu biraz bilgelikle yapmalısın. Bu, bir fitness programı tasarlamak istiyorsanız da geçerlidir, araştırmanızı yapmanız gerekir. Pek çok insan, bir fitness rutini oluşturmanın, YouTube'dan 60 saniyelik klipleri izlemekten ibaret olduğunu düşünüyor. Bu tür klipler kolay görünmesini sağlar ancak çoğu gerçekten yardımcı olmaz. Bilgi manipülasyonu en kolay şekilde kaynaksız bu tür kısa videolar aracılığıyla sağlanır.

Fitness ve diyet konusu hakkında güvenilir kaynaklardan daha fazla bilgi edinmeniz gerekecek. Bu, profesyonellerden makaleler okumak ve onlarla doğrudan konuşmak anlamına gelir. Bu alanda bir gecede veya birkaç günde uzman olamazsınız. Bu konuları birkaç yıl çalışmadığınız sürece, profesyonellerden ek yardım almaya devam etmeniz gerekecektir. Bunu bilen ve hayatını buna adayan insanlardan dinlemek ve okumak her zaman önemlidir. 

Herkes Benzersizdir 

Fitness rutininiz için araştırma yaparken bu temel kavramı bilmelisiniz. Bu temel kavram, herkesin benzersiz olduğu ve hepimize uyacak tek bir evrensel rutin olmadığıdır. Vücudunuz benzersiz bir şekilde size aittir ve ihtiyaçlarınız için benzersiz bir rutin gerektirir. Popüler kısa kliplerden fitness hakkında daha fazla şey öğrenmenin gerçekten kötü bir yol olmasının nedeni de budur. Sözde profesyoneller, herkes için işe yaradığını düşünerek sadece kendileri için neyin işe yaradığını söylerler. 

Hedefini Belirle 

İş antrenmana gelince herkes belli hedeflerden bahsediyor fakat burada önemli olan senin amacın. Bunu başarmak için fitness hedefinize dair kesin bir vizyona sahip olmalısınız. Hedeflerinizi karakterize etmenin en iyi yolu, onları yazmak ve onlar hakkında sorular sormaktır. 

Peki ya bu hedefe ulaşmak için gerçekçi olarak ne kadar zamana ihtiyacınız var?  Böyle bir rutini gerçekten takip edebilir misiniz? Bu hedefe ihtiyacınız var mı yoksa başka bir şeye mi odaklanmalısınız? Bu hedefi diğer yaşam hedeflerinize nasıl dahil edebilirsiniz? Bu tür soruları düşünürken kendinize karşı dürüst olmalısınız. 

Stres Yapma 

İyi olduğunu düşündüğünüz bir rutin tasarladığınızda, stresten kaçınmak önemlidir. Birçok insan rutinin, yaşam tarzlarını belirleyen bir tür dogma olduğunu düşünür. Bu, hedeflerinizle ilişkilendirmeye başladığınız çok fazla strese yol açabilir.

Fitness hedefinizin düşüncesi bile sizi strese sokuyorsa, bu büyük bir sorundur.  Rutininizi düşünürken kendinize karşı sert olmamanız önemlidir. Her günü takip edemiyorsanız ve kötü günler yaşıyorsanız, sorun değil. Böyle şeyler olabilir. 

Makalelerimizi takip etmeye devam edin. Sporla ilgili faydalı bilgiler vermeye devam edeceğiz!